Viktig med lærlinger

Abicon har helt siden starten i 1996 sett betydningen av å ha lærlinger.
– Dette er en viktig måte å rekruttere nye fagarbeidere på, sier daglig leder Asle Per Myklebust.

img_4067-2

Fra venstre: Joakim Nebell Hansen, August Victor Grilstad, Øyvind Birkeland (fagansvarlig), Ulrik Mehlum og Duy Minh Phung.

 

Abicon har hatt i alt 66 personer som har avlagt fagprøven som elektriker eller automatiker siden 1996.

Abicon har for tiden 13 lærlinger, og tre av disse skal avlegge sin fagprøve i regi av El-fagenes opplæringskontor Buskerud (ELFOB) i januar/februar i 2017. Abicon er medlem av ELFOB, og alle våre lærlinger tar sin restteori gjennom ELFOBs system.

En av de ferske lærlingene i Abicon er Ulrik Mehlum (18) fra Konnerud. Han begynte som lærling i august og jobber for tiden på Åssiden videregående skole på et større ombyggingsprosjekt.

– Jeg var jo litt spent på om yrket ville passe for meg, men jeg synes absolutt at det ser slik ut. Jeg har blitt tatt god i mot i Abicon, og trives godt, sier han.

Joakim Nebell Hansen (18) fra Svelvik er også en av lærlingene som begynte nå i august. Han jobber for tiden på Entra Eiendoms Plusshus-prosjekt – Powerhouse – i Sandvika.

– Jeg følte meg litt ensom i starten, mens jeg jobbet på et annet prosjekt. Nå synes jeg det er trivelig sammen med seks andre kollegaer fra Abicon, sier han.