Smarthus

– Styrer hele huset på mobiltelefonen

Lys, varme, solavskjerming, lyd og bilde – alt kan styres fra en app på mobiltelefonen i det nye huset til Per Magnus Moen på Lierskogen.

– Vi synes det var smart å velge Smarthus-teknologi, når vi skulle bygge nytt hus. Det er klart det er en investering i litt utstyr i første omgang, men det er også god økonomi i å spare penger på optimal temperatur og lysbruk i huset, sier Per Magnus.

God varmestyring i vinterhalvåret og god solavskjerming om sommeren, gjør at strømregningen blir lavere, sier Moen. Han understreker en annen fordel i at de kan styre hva som skjer i huset, når de ikke er hjemme – via en app på mobiltelefonen. De har også laget seg flere scenarier, som «hjemme», «borte» og «ferie», som er forhåndsprogrammert.

I hvert rom er det et touch-panel, hvor de kan styre alt fra lys, til temperatur, lyd og bilde.

I appen kan de til og med velge hvilken TV-kanal de vil se på, og på hvilken TV.

– Alt det tekniske sentralutstyret er plassert i et teknisk rom i kjelleren, slik at vi slipper å ha utstyr rundt omkring i huset, sier Moen. Han forteller at de også har installert en værstasjon, som skal styre screens foran vinduene og utebelysningen i forhold til været.

Installasjonen hjemme hos Moen er bygget med den såkalte KNX-standarden, som gjør utvidelser og endringer enkle å gjennomføre. Abicon elektro har flere sertifiserte KNX-programmerere med bred erfaring.

Du kan lese mer om mulighetene med Smarthus hos en av våre utstyrsleverandører: http://www.instell.no/bolig-og-hytte/